Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Mallorkanske Spesialiteter


Pa amb Oli – en regional variant av den internasjonalt mer kjente bruschettaen. En favoritt på hele Mallorca! 

Sopas mallorquinas – en suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som man spiser med gaffel! Står ofte blant forrettene i menyene, men med litt brød til er dette en liten middag.

Frit mallorqui – en slags pytt i panne med blant annet lever og fennikel, iblant sterkt krydret.

Caragols – snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col – gryte med kjøtt og hvitkål som hovedingredienser.

Porcella – grillet pattegris.

Sobrasada – Mallorcas berømte pølse lages av svinekjøtt. Pølsen er mild, rik på smak og rød av krydder. 

Tumbet- friterte grønnsaker med tomatsaus. 

Ensaimada- en slags hvetesnurr i forskjellige størrelser og med ulikt fyll (mer dessert enn middag).

Paella og gazpacho - nok en spansk spesialitet: paella, den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker, fisk eller kjøtt. En annen slager er gazpacho – en leskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og et stenk av eddik. Den serveres kald og bare i sommermånedene. Veldig godt i varmen!

Drikke

Vin
De spanske vinene er blant de beste i verden. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja (hovedsakelig
rødvin), Navarra og Penedes (hovedsakelig hvitvin). Alle regioner produserer sin egen vin, også Mallorca. Vinen Franja Roja fra øyas vinsentrum, Binissalem, er verd å prøve. Rundt på øya har flere vinbodegaer åpnet for besøkende, og noen tilbyr omvisninger og prøvesmaking. 

Cava
Spansk champagne heter cava, og konkurrerer godt på smak med den franske. 

Sangria
En forfriskende drikk som mer enn noen annen forbindes med Spania er den populære sangriaen. Den er basert på rødvin, frukt og av og til sterkere alkohol, og serveres ofte i karaffel eller mugger.

Spansk kaffe
Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er sterk, og vil du helst ha noe som ligner norsk kaffe, skal du be om en café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso og en liten kopp espresso med litt melk i kalles cortado. Café con leche er en stor kopp med like deler sterk kaffe og varm .