Bus & Taxi

Mallorca har et velfungerende bussnett og i høysesongen går det lokalbusser i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Vil man se mer av øya og komme seg rundt på egen hånd, er det nok best med leiebil. Veiene på Mallorca er utmerkede, skiltingen er god, og med unntak av i selve Palma by er trafikken moderat. Dessuten er det ganske billig å leie bil her, spesielt hvis du bestiller den hjemmefra før du reiser.

Buss
Lokalbussene fungerer bra over hele Mallorca. Bussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetten kjøper man på bussen, de gjelder kun én vei. Sjåførene veksler ikke store sedler. Vil du vite busstidene og hvor bussholdeplassene ligger, kontakt oss eller resepsjonen.

Båt
Det er daglige båtavganger Mallorca – Barcelona og Mallorca – Valencia. På sommeren går det også båter til naboøyene Menorca og Ibiza. Billetter kan bestilles hos spanske reisebyråer. Vi hjelper gjerne til med nærmere opplysninger.

Fly
Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza og til det spanske fastlandet. Rutefly til mange andre europeiske byer. For bestilling av billetter, kontakt noen av de spanske reisebyråene. Spør oss gjerne om mer informasjon.

Taxi
Kan enten bestilles via hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. I de fleste områdene er det også taxiholdeplasser der bilene står og venter. Vanligvis kjører alle med taksameter etter faste rater, men i enkelte områder kjører de også for fast pris. Skal du ut på lengre tur, avtal prisen på forhånd slik at du slipper en ubehagelig overraskelse.

Tog
Det er tre toglinjer på øya. Alle går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca midt på øya og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan du ta trikken ut til Puerto de Sóller. Den tredje linjen går via Inca til Manacor.