Shopping

På Mallorca finnes det mye fint å handle. Spansk design regnes som trendsettende både innen innredning og klær. Det er ofte lønnsomt å kjøpe med seg skinnvarer som jakker og vesker, keramikk i ulike former og mallorkanske stoffer med spesielle mønster, majoricaperler og ikke minst, sko!

På turiststedene har de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle ukens dager, men i landsbyene og i Palma er det de offisielle åpningstidene som gjelder. Hverdager fra kl. 10.00-13.30 og fra kl. 16.30-20.00, lørdager kun om formiddagen og søndager er det stengt. I Palma har de større butikkene åpent hele dagen foruten i siestaen.

Det største tilbudet finnes selvfølgelig i Palma. Alt fra enklere butikker til eksklusive boutiquer. Det finnes store varehus der alt kan kjøpes under samme tak. 

De fleste landsbyene har også eget marked en eller et par dager i uken. Her handler de lokale, og du finner alt mellom himmel og jord: Frukt, grønnsaker, ting til hjemmet, klær, sko, og i blant også levende dyr!

Vanligvis pruter man ikke på Mallorca, men på markedene kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne kommer som regel til markedet rundt åtte på morgenen og holder på frem til lunsj. Her er noen eksempler på markeder du kan besøke:

Mandag: Calvia, Manacor og Montuiri
Tirsdag: Artá, Alcudia, Porreres og Santa Margalida
Onsdag: Andratx, Capdera, Lluchmajor, Santanyi, Sineu, Sencelles og Puerto Pollensa
Torsdag: Arenal, Campos og Inca
Fredag: Alaró, Algaida, Binissalem, Lluchmajor, Son Servera og Puerto de Alcudia
Lørdag: Cala Ratjada, Bunyola, Campos, Santanyi, Sóller og loppemarkedet på Polígono Son Fuster i Palma
Søndag: Alcudia, Felanitx, Pollensa, Santa Maria, Consell (loppemarked) og Valldemossa

Hva bør du handle med deg hjem fra Mallorca
Sko
Det finnes også et stort utvalg av tøffe, trendy sko. Spesielt sandaler og andre sommersko for damer. Som regel er det også litt billigere enn hjemme.

Keramikk
Hvor du enn kommer på Mallorca er det vakre krukker og keramikk å få kjøpt. Produksjon av disse er en gammel tradisjon. Er du heldig kan du komme over veldig fine ting til gode priser. 

Alkohol
Både vin, brennevin og øl er billig å kjøpe på Mallorca. Spesielt i de store butikkene.

Perler
I Manacor fremstilles det som regnes for å være verdens tredje fineste perler; majoricaperler. De fremstilles av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til en fordelaktig pris. 

Skinn og lær
På Mallorca kan du finne skinn og lær av god kvalitet til gode priser. Fremfor alt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i Inca. Reis dit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje
Mange mener Mallorcas olivenolje er blant de beste i Middelhavet, og flere steder på øya finner du lokalprodusert olje du kan kjøpe med deg hjem.